Du gör stor skillnad!

För att jobba som ideell jourkvinna hos oss behöver du genomgå vår utbildning till jourkvinna. Första steget är att delta i en av våra informationskvällar, där vi ger en mer ingående presentation av vad det innebär att vara jourkvinna hos oss.

Beroende på behov, brukar vi utbilda nya jourkvinnor en gång per år. Efter informationsmötet kommer en urvalsprocess att genomföras för att välja ut deltagare till vår jourkvinneutbildning. Är du intresserad, anmäl dig via e-post till info@kvinnojourenvallentuna.se Så återkommer vi till dig när det är dags.

Som jourkvinna kommer du att ingå i ett team med flera jourkvinnor. Du går på ett roterande veckoschema där man bla ansvarar för att svara i jourtelefonen vardagar mellan kl 17-21, lördag och söndag kl 8-21.Vi har flera telefoner så man behöver ej vara på plats på kontoret. Att vara jourkvinna innebär även att finnas till hands för våldsutsatta kvinnor och eventuella barn. Det kan innebära att lyssna på deras berättelser, ta promenader, fika, baka, ordna pizzakvällar, genomföra barnaktiviteter, vara barnvakt eller följa med på ärenden som att handla eller besöka läkare eller bvc. Som jourkvinna har du också möjlighet att engagera dig i utåtriktade aktiviteter och evenemang som föreningen deltar i eller arrangerar.

Ditt uppdrag som jourkvinna är att vara ett stöd för de kvinnor som söker hjälp och att vara en del av vår strävan att skapa en tryggare tillvaro fri från våld. Genom att vara närvarande och lyhörd kan du göra en betydande skillnad i livet för de kvinnor och barn som behöver vårt stöd.

Öppettider

Telefon

Varje dag: kl. 8.00-21.00

Tjejjouren i Vallentuna

Chatten har öppet tisdagar 19.00 – 20.30

Akut kontakt

Du som är utsatt

Du som placerar

Bli jourkvinna

Tjejjouren